Вакцина

Надежда Баккал
Мені було введено вакцину нового
Сучасного слова.
Для того, щоб я не втратила
Функцію дихання.
Чи надовго її вистачить? Невідомо.
Та я закриваю очі і знову дишу.
Це ще одна спроможність йти
Крізь сучасні дні.
Це же одна надія на життя.
Мене не питали, та все одно
Провели вакцинацію.
З вірою в те, що мене омине
Ліквідація.
І від цієї вакцини мені дійсно
Стає спокійніше.
Та я не можу відповісти, чи дійсно
Легше мені стало жити.
Одне я знаю точно. Мені більше
Не страшно за наше сьогодні.
Мені від нього просто сумно.

Дійсно страшно мені за наше
Завтра. Мені потрібна ще одна
Вакцинація.