Я люблю тебе, сонце яскраве

Роман Зуев
***

Я люблю тебе, сонце яскраве,
Що ти світиш на землю мою,
За тобою осяяні барви,
За тепло і за спеку твою.

Але вечір завершує днину,
Ти сховаєш проміння своє.
Зупинись, почекай ще хвилину -
Я ж люблю тебе, сонце моє.

Я люблю тебе, дівчино мила,
Що так ніжно торкаєшся мрій,
Що надія, здійнявши вітрила,
Знов душі усміхнулась моїй.

Тільки зникнуть за спиною крила,
Хоч і долю благатиму я.
Я люблю тебе, дівчино мила,
Я люблю... але ти не моя.

05.04.2005