Подаруй дружинi акварiум...

Надя Чорноморець
Подаруєш дружині акваріум,
Той, де рибка живе золота
І бажань непомірне марево
Чарівниця порозпліта.

Що дуетом затягнуть арії –
Все в роботі у них вуста.
Хто у кого там імпресаріо
І кінцева яка мета?

Схоче стати жона княгинею,
Королевою в будні і свята –
Підрахуєш здобутки і втрати:

Однією всього рибиною,
А себе так зумів дістати,
Щоб мовчати, мовчати, мовчати…

2001