Дiд Мороз

Ерёмин Валерий Алексеевич
         

Дід   зайшов  до  нас  старий
В   бІлоснІжному     кожусІ.
Одним    помахом      руки
СнІг   розсипав по  окрузІ.
По   обІйстю  вІн  пройшов
По- хазяйському   дозором.
ВсІ   шибки    розмалював
Тонким,рІзьбленим  узором.
СтрІху  снІгом  пІдІткнув
Все  зробив, усе що треба.
Шапки    теплІ   надягнув,
Аж   зІгнулися     дерева.
ЗавІрюха           повела
СнІг  у вишуканнІм  танцІ.
ПідрІвняла , що     змогла
Спати   вклалася  у  ранцІ.
Дід Мороз   немов    малий
СнІгом, до схочу,  награвся.
Та  дарма,  що  вже  старий
В      кучугурІ     заховався.