***

Зоя Яценко
За що ви боретесь, нарешті вільне бидло?
Укотре, ігноруючи закони,
Мінять панів чи вам ще не набридло
Та розбивать лоби, б’ючи поклони?

Кому ви молитесь, безбожники мерзенні:
Христу, чи золотим хрестам церковним?
В той час, коли духовники блаженні
Міняють на "гріни" святі ікони.

Хоч панщина давно змінила назву,
Ви знов заклали за копійку тіло.
Йдучи на нову зустріч з ЖОВТИМ КНЯЗЕМ,
Замисліться: чи ви ЦЬОГО хотіли?