Засiвальна

Петро Керанчук
Дня вам доброго,  панове,
Посланець я аж від Бога.
Сповіщаю:  -  Новий рік
Вже ступив на ваш поріг.

То ж  святий хліб сію в хаті,
Щоб  його  було багато
На столі, в  коморі,  в  полі,
Принесе  вам щастя  в  долі.

Сію  гречку  і  пшеницю,
А худобі ще й пашницю.
Хай всього буде доволі,
Така вам Господня воля.

Сію  щиро в Новий рік,
Щоб  був довгим у Вас вік.
Передчасно не старійте,
Й мене гривнями обсійте.