***

Маори Майоран
ти мовляв
я маю жити з тобою
в твоєму пісочному годиннику
(аби жити довше
і як людина).

ти казав
побудуєш літак
з листа А4
і ми полетимо в Рейк'явік
пити мартіні
(я не хотіла в Рейк'явік,
бо думала,
ми все одно поїдемо машиною).

ти мовляв
у світі лише дві межі
твоя і моя
межі
в картинах.
ти казав усе те
заштопаними очима.

жуючи маслину
з мого бокалу мартіні.
на жаль останнього.