О, земле

Оксий Ожына
О,земле могутнього роду,
Моя Україно свята!
Проста твоя велич і горда,
Й велична твоя простота.

Яка і прозора і чиста,---
Немов на ромашці роса
Така променисто-іскриста
Твоя незбагненна краса.

Умита сльозами та кров’ю,
Катована тьмою копит—
Ти вічною сяєш любов’ю
Як древній твій бог Світовид

Палаєш вогнем животворним...
І нині,й вовіки-віків,
Єдиній,ні в чім не повторній,
Моїй Україні  - мій спів !