Я зрiвняю нашу мову...

Оксий Ожына
Я зрівняю нашу мову
З місяцем сяйливим:
Сяє в небі,а навколо
Зорі мерехтливі !


Я зрівняю нашу мову
З водяним потоком:
І глибокий,і широкий,
І дзвінкий  нівроку !


Я зрівняю нашу мову
З піснею трембіти:
Як сміливо трембітати,--
Зрушаться граніти !


Я зрівняю нашу мову
З дубом невпокореним:
Ні зігнути,ні зламати,
А ні вирвать з коренем !