Незабутне

Таис Лещинская
НЕЗАБУТНЄ
В одеськім краЮ, там де сонечко сяє,
Де Чорнеє море веселкою грає,
Відкрилась життя мого перша сторінка,
У місті натхнення мого – Березівка!            
            
Душа моя знову у дім рідний лине…
Батьки тут зростили нас: дочку і сина.
Я серцем вітаю знов бАтьківську хату,
Де радо стрічали нас мама і тато.

Сьогодні тут тиша і трави похилі…
І  зірка – на бАтьківській скромній могилі.
Їм квіти приносять вже й їхні онуки,
Їх ще зігрівали бабусині руки.

Думками я завжди сюди повертаюсь,
Землі колисковій у пояс вклоняюсь…
Я все пам’ятаю: і школу, і друзів,
І перше кохання – у щасті і в тузі.               

Сюди, наче пташка, лечу я щороку.
Розказують ліс мені й плавні широкі
Про рідну оселю, скарби Тилігулу…
Про все те, що серце моє не забуло.
   Таїс Ліщинська,07.11.2003 р.
________________
Тилігул - в минулому велика судохідна
ріка Таврії(Південь України).


На фотографии - мои родители в юности, 1940г.(Березовка - Севастополь).