Колыбельная Светлячка

Ольга Мальцева-Арзиани2
Ольга Мальцева-Арзиани

КОЛЫБЕЛЬНАЯ СВЕТЛЯЧКА

СВЕТЛЯЧОК горит в ночи,
дарит счастье, ласку.
Я улягусь на печи,
вслушиваясь в сказку.

В тишине мой Светлячок
Сказки сочиняет,
Я улягусь на бочок,
Тихо засыпая...

Светлячок заснул давно
Где-то за окошком.
Положил свой свет на дно
Старого лукошка.

В руки бережно возьму
Лучик света нежный.
Мне напомнит он Луну
В облаках безбрежных.

Словно беленький пушок,
Лучик спит клубочком.
Засыпай скорей, дружок.
Спи! Спокойной ночи!

http://благовестсамара.рф/-public_page_10550

 *  *  *


            

ПРИСПИВНА ПЕСЕН
ЗА СВЕТУЛКАТА

Превод на болгарский язык
 Марии Шандурковой

Свети светулка в нощта,
щастие носи и ласка.
Тихо заспивам си аз
приказка слушам прекрасна.

Броди светулка сама,       
приказки тя съчинява,
тихичко аз си лежа,
слушам и се наслаждавам.

Ето заспива и тя,
там зад стъклото далече.
Бляска една светлинка.
в кошничка стара се сплете.

Вземам в ръцете си аз
лъч от светулката нежна,
сякаш е малка луна   
в облаци плува безбрежно.

Спи на кълбенце лъчът,
сякаш е пушече бяло.
Спят небесата, мълчат.
Мойто дете е заспало!