Наше м сто славетне, Ки в укр

Евгений Кедров
Автор: Евгений Кедров
Лирика / гражданская

Наше місто славетне, Київ,
Наша велич, столиця одвік,
В серці кожному відголос милий,
Ми з тобою від роду вовік

Ти є стерджень всієї Держави
Над Вкраїной здійнявся всієй
Ти мощами Печерської лаври
Освятив землі клаптик цей

Споконвік своїх церков дзвоном
Підіймав український люд
Тебе славлять від Сівер-Дону
До Дунаю, наш Київ, всюд

Ти є матір земель слов’янських
Ти хрещений їм батько всім
Ти від всяких навал басурманських
Захист певний і третій рим

Згуртувалась тебе навколо
Україна, бо є ти міць
Не здамо ми тебе ніколи
Не відступимо від границь

Не здамо ворогам кордонів
Як колись Сталін-вождь зробив
Не відчуєш свого ти стону
Та підривів церков, дзвіниць...

Хай сади твої, вулиці, сквери
Зеленіють, яскраво, цвітуть
Хай настане новітняя ера
Я за тебе, наш Київ, молюсь

Хай взлетиш ти на нові висоти
Станеш знову як був миру центр
І там будеш, наш Київ, доти
Як настане буття нових ер!

31.07.2010


© Евгений Кедров, 2010
Свидетельство о публикации: № 6963-174612/20101016