два б лети

Шматок Чогось
"пускай уже вернутся журавли...
уже. уже. вернутся журавли."

__
в таких маршрутних таксі пахне завше однаково.
пахне сидіннями. ця дишева оббивка на стільчиках.
пахне їх коричневим. цими дірочками, в яких прагнеш запихнути пальці.
кожний окремо.
пахне пасажирами похилого віку.
пахне пасажирами в нетверезому стані.
грязною обувкою. і плейкастом у вухах хлопця поруч.
пахне хлопцем поруч.
свіжим багетом у пані навпроти. її дешевим пальто позатого року.
пахне водієм, а собливо його вічноми вусами і
різкими лайливими словами.
тютюном. склом. шансоном і чханням. дріб*язком і липкими
льодяникАми.
знову пахне хлопцем поруч. турботою. розлученням і рішеннями.
пахне так наченікуди не  треба йти.
наче нікуди з тобою й не тікали
ми.