Журавлина пiсня

Владимир Евтушенко
     ЖУРАВЛИНА ПІСНЯ

Коли в теплі краї відлітають лелеки,
На прощання курличуть, з небес, в вишині,
Одинокою буде стояти смерека.
Та вони повернуться, до гнізд, по весні.

І в тих гніздах «розквітнуть» нові пташенята.
І поставить їх, батечко-нень, на крило.
Аж до обрію, вивчить, сміливо літати.
Доки землю, навкруг, снігом не замело

Журавлі відлітають, та знов повертають додому.
І, з надією, пісня звучить в небесах!
Така ніжна, печальна, знайома до болю…
Ми проводимо їх, зі сльозою в очах…