Хворiла тяжко, марила ввi снi...

Дарья Савицкая-Кюри
Хворіла тяжко,марила вві сні, 
Шука спросоння твої теплі руки. 
Чи то усе наснилося мені? 
Гарячка від журби чи від розлуки… 

І гуркотів думками водограй, 
Чи то так сльози обпікали щоки. 
Ти ж так хотів у свій казковий край, 
У добру путь і шлях тобі широкий. 

І забирай з собою смуток весь , 
Усі мої нездійснені бажання. 
Хто зна,можливо на вкраїні десь, 
Тебе чекає перша і остання.