В обручцi Смотрича...

Надя Чорноморець
        Кам'янець
В обручці Смотрича – Старе дрімає місто.
Угамувались людяні базари.
Коронно – Замок. Вільно – Карвасари.
Над урвищами – дерези намисто.

Привів литовців олень норовистий.
Гарячих коней гуни напували.
Бродили печеніги і авари.
Мадонна в золоті – на мінарету вістрі.

Огорнені туманами фільварки.
Хиткі місточки, Замкового – арки.
Блукає вітер в баштових віконцях.

Статечно – в центрі – магістрату пам’ять.
Годинник згомонів понад ланами.
Усміхнене – на білім полі – сонце…

2008