Львiв. День мiста

Надя Чорноморець
                Мирославі
На площі Ринок – звукова хурделиця.
Відкрили очі давні кам’яниці –
Як велелюдно долі мурашиться
І по бруківці різнобарвно стелиться.

З підніж богів жива вода джерелиться,
“Біля Діани” пиво золотиться.
Юнь у танку ігристому зміїться
І в огняній феєрії метелиться.

А у “Криївці” – затишкові схрони,
Про час ледь чутно сповіщають дзвони
Й світлини, що вхопили миті нить.

Зітхає Полтва не під осокором,
Їй сняться зорі і пташині хори
І дощик, що розважно дріботить…

2009