Я iшов додому

Анатолий Фурсов
Я ішов додому
Та й зеленим гаєм
Бачив, як в садочку
Дівчину  знайому
Та й іще в віночку
Хлопець обіймає.
   Та упав віночок
   З русої голівки
   А куди не знати
   Каже: ще разочок
   Дай поцілувати
   Й підеш до домівки
 Бо за північ стало
Годі вже гуляти
Бо напевне мати
Віч ще не стуляє
І із ким гуляла
В тебе запитає
Коли чую згодом
Дівчина: Козаче
Не журись тією
Думою своєю
Я тебе сьогодні
Познайомлю з нею.
 -Ой. Мені ще рано
Твою матір знати
Я іще з тобою
 Не встиг нагулятись
І тебе кохана
Як себе пізнати