Чому в мене тата нема?

Алена Машкова
Знову кричить матуся:
«Навіщо ти лізеш у бійку?
З останніх сил уже рвуся,
А в тебе щодня тільки двійки.

Знову синець під оком.
Чому ти ганьбиш мене?
Нехай тобі буде уроком,
Те, що соромлюсь тебе.

Та зовсім вона не знає,
Що коїться з її сином,
І навіть не розпитає,
Де день його цілий носило.

Карає лише хлопчину,
Але ж він зовсім не винний.
Та хто пожаліє дитину?
Вже кличуть:«Без батька! Підкидний!»

І кожного дня знущання,
Хіба це терпіти варто?
Він знову ставить питання:
«Коли повернеться тато?»

Та, певно, він так і не знає
Про сина свого існування,
Але хлопчина тримає
В собі єдине бажання.

Вночі, коли мати вже спить,
Все Господа Бога благає,
І серце від болю тремтить:
«Чому в мене тата немає?»