БАкота

Надя Чорноморець
І де славетна БАкота тепер,
Культурний центр у давньому Поділлі?
Базарів гамір відлетів не в ірій –
У мулі водосховища завмер.

І вже не час із мап наймення стер.
Лиш причаївся на химерній Білій,
Над урвищем, на скелі синьо-сірій
Печерний чоловічий монастер.

Печера верхня, сходи гвинтові –
Лиш слід провалля у густій траві.
На схилі – нижня – кілька скельних келій,

Вівтару інтер’єр, гробниці, ніші.
Святі джерела в віковічній тиші.
Богослужіння в свято Маковеїв…

2008