До мавпочок iз Affenberg-Salem

Надя Чорноморець
Як вам у цьому лiсi - зимно дуже,
Коли снiжить i граються морози?
Коли дощами колобродить осiнь
I виснуть хмари - сiрi i байдужi?

Коли почувши голоси далекi
До рiдних вам країв летять лелеки?

Втiшаєтесь, коли бруньок роздолля?
У листя знову одяглась дiброва?
Та на стежинах рiзнокольорово
Гурти цiкавих тягнуться поволi?

Посидять з вами на колодi поруч,
З долонi пригощатимуть поп-корном.
Сфотографують їм цiкавий порух,
Й безхвостих, по деревах в перегонах…

2010