TV-оя СВ0БОДА

Олешко
Ось розлігся на канапі, цей «продукт еволюційний»,
Аби зайве не вставати, пульт у нього дистанційний.
Він з екрану поглинає без розбору все підряд
В голові нічо’ не має, та й залишиться навряд…
Все впідряд «захаває», по каналах кляцає
Його розум плаває в телеканалізації

То теле-… То теле-… То теле-… теле-тіло,
Дебеле… дебеле… дебелого дебіла
Він перед… він перед… він перед «теле-дивом»
Проведе… проведе життя своє щасливе.

Це нова формація,
Новітня генерація –
TV-цивілізація,
Телеканалізація.

Серіали, шоу, гумор… Секс, насильство, мордобій –
Теле-психо-диктатура феєричних нарко-мрій!
Остогид нудний цей побут… Втік від нього в кінофільми,
Біомаса, теле-робот – від душі і мізків вільний.
Святий гуру телевізний замість тебе визначає
Що вдягти, що пити-їсти, діточок твоїх навчає:

Будь біо-, будь біо- , будь біо- біомаса
Ти теле-, ти теле-, теле-гарматне м'ясо.
Знов перед… знов перед… знов перед «теле-дивом»
Проведеш… проведеш життя своє щасливе.

І не в чорті, і не в Бозі –
Це нова формація…
Зустрічаймо, на порозі –
TV-цивілізація!

Й діточки вже на диванах, взявши «К;ли», а чи пива…
Лиш коли вони «в екранах», почуваються щасливо
Буревій, потоп, цунамі… Хай там що у світі цім,
Вони будуть «у екрані» із TV-пультом в руці
Землетруси, урагани – що б не трапилось в житті
Крім перерви на реклами, вже ніщо не зрушить їх!   

TV-цивілізація – 
TVоя дебілізація…
Людей роботизація…
І душ скотинізація…

Це нова формація,
Новітня генерація –
TV-цивілізація,
Телеканалізація.