Дрiма плесо...

Надя Чорноморець
Дрімає плесо в сивому тумані,
І зорі гаснуть, міниться блакить,
Настояний на травах, ледь тремтить,
Тривожачи, бадьорий тихий ранок.

Ще сонний лящ прицмокує губами,
А сом під крутяком про їжу снить,
На світлину – на промисел спішить
Судак сріблистий – хижий і лукавий.

Спливе карась з замулених глибин,
І серед хащ рослинних – бродить лин,
Амуру зграї комишини косять.

Чатує молодь – щука зеленава,
Чехоня виграє за валунами,
Жирує короп. Розгулялась осінь.

1996