Сидить козак у неволi!

Украинский Волк
Сидить козак у неволі,
Не уявляючи кращої долі!
Тіло його- всеньке у шрамах,
Руки його від кайданів у ранах!
Сидить він далеко від рідного дому,
Небачучи сонця, нечуючи грому!
Сумує козак за Україною,
Сумує козак за мовою рідною!
Там, в Україні, українська пісня
лине,
Там, в Україні, за ним дівчина гине,
Там, в Україні, в нього хата
низенька,
Там, в Україні, в нього мати
старенька!
Сидить козак у неволі,
Не уявляючи кращої долі,
Ніж та, що у нього в Україні була,
А тепер у кайдани на вік загула!