Дорога до храму

Сергей Кононенко
     ДОРОГА ДО ХРАМУ

Іду до храму стежкою вузькою,
Іду до храму – чути благовіст.
Іду – яскраве небо наді мною.
Іду до храму – вже Різдвяний піст.

І благодать апостола Андрія
Вже відчуває Київська гора.
Природа, наче дівчинка, радіє,
І ліпить бабу мила дітвора.


І діти прославляють Миколая.
Варвара з Савою «урвали ніч».
У велич літургії поринаю,
І нудиться Пасхалії куліч…


                3.01.2008 р.