Словами роду буду говорити

Валентина Бандур
Словами роду буду говорити,
і мову рідну з трепетом плекати.
Мене навчили з нею разом жити
мої батьки,мій тато й моя мати.
Я чула мову в шепотінні листя,
коли калина заквітчалась цвітом.
Вона ввижалась у травах розмаїтті
напередодні Трійці теплим літом.
Душа до тебе словом озивалась,
моє кохання,моя ніжна згубо.
І з ним синів я наших колихала.
Пісні звучали тепло,любо-любо.
Словами роду буду говорити,
і мову рідну з трепетом плекати.
В ній-Батьківщина,в ній-онуки й діти,
моє кохання,батько й моя мати.
                2008р.