Я украiнець

Оксий Ожына
Я – українець !
І на цім стою !
Я цим дишу,як хтось повітрям!
Я пам’ять зглумлену свою
Ще витягну,дасть Бог,на світло.


Я ще погляну в корінь свій
Не крізь зворотній бік бінокля,
Й минулого тугий сувій
Ще розмотаю,рік за роком,


Своїм умом!
Я без шпаргалки
Розставлю всі крапки над «і»
Аж стане псам продажним жарко:
Впадуть фундаменти хиткі


Гіпотез їхніх...
Боже милий!
Долати цю страшну біду,
Якщо даси мені ти сили,--
Без страху й докору піду!


      ******