Пам ятi Василя Симоненка

Оксий Ожына
Об’явлено негласне соцзмагання:
Хто вправніше й міткіше в сонце плюне..!
І заходилися плювати без вагання:
Одні з-за рогу,інші із трибуни.


Збирали в рот побільше гиді й слини,
Мов пузирі,здувались від повітря...
Здавалось людям: грізні і всесильні,
Як заплюють – не відшкребеш,не зітреш...


Упало сонце спльоване,побите,
Вночі свавільно морок панував...
Та час прийшов: зійшло знов сонце вмите,
Немов ніхто на нього й не плював !


        **********************