Цяпер

Зеркало Теней
Радзiма мая, дзе ж ты, дзе?
Хто неузабаве сустрэнне мяне,
Там дзе крынiчка звянiць у бары
Там дзе пралескi чакаюць вясны.
Чаму твае вёскi бязмоуна стаяць,
Некаму болей, як быццам спяваць.
Край асалоды, празрыстых азёр,
Што напiтала лiтвiнская моц.
Край у нейкай суме, ня чуць галасы,
Хто ж цяпер пакахае прасторы тваi…