Рибка

Юлия Рябенко
Рибка хоче ніжки мати –
Злого котика впіймати.
Він давно їй набридає,
Лиш одне заняття має:
Хоче він її дістати –
Рибкою поласувати.
Котрий день не їсть, не спить.
Над водою все сидить.
Рибка дума: «Що робити?
От нахаба! Як провчити?»
І придумала: «По колу
Буду плавати. Ніколи
Він мене не здожене.
Бо під воду не пірне».
Котик бідний весь аж змок –
«Йду на плавання урок».