Память

Леся Рузевич
Летить легенько сніг
                і тихо осідає
На марево гілок
                в забутому саду.
В хатині  тій давно
                нікого вже немає,
І стежечки тепер
                туди я не знайду.
Лиш в пам'яті моїй
                туди веде стежина,
І заясніє знов
                віконечко в імлі,
І знов переступлю
                поріг,що відділяє
Живих -- і тих,кого
                нема вже на Землі.
І повертає час
                чарівну стрілку долі.
Переживаю все -
                тепло і світло - знов!
І повертаю знов -
                по волі чи неволі -
Сюди,де ще трима
                надія і любов.