Лето начинается бел

Андрей Рамонов
Это стихотворение я написал по просьбе моей дочери- пятикласницы,
которой в школу надо было предоставить стихотворение про лето на белорусском языке.
Поскольку из классики ничего на ум не приходило- получилось нижеследующее...


Лета пачынаецца на календары.
Хто куды збіраюцца школьныя сябры.
Пэўна не ўбачымся разам доўгі час,
Многае цікавае так чакае нас.

Лета пачынаецца ў розных гарадах,
Сонца разліваецца ў вуліцах-дамах.
Колерам красуюцца шэрыя лісты.
Уздоўж дарог вясёлкавых- новыя масты.

Лета пачынаецца песнямі агню.
Ён пад дрэвам ўвечары свеціць на раку.
Там сядзіць пад зоркамі воблака-юнак,
І сваволіць з ёлкамі вецер абы як

Лета хай не спыніцца ўжо на гэты год,
У Каляды пад елкамі зводзіць карагод.
А мядзведзь, убачыўшы лета на двары,
У Новы год хай вылезе са сваёй нары.