Кто сьел нашу гречку? укр. язык

Пётр Лавренчук
Хто з"їв нашу гречку?

           Байка для  гречкосіїв.

В нашому лісі,пропала улюблена гречка,
Може образилась та пішла в краї другії!?
Кабани сидять голодні,ведведі та овечки-
Еліта,торгаші та  лісові селяни - гречкосії.

Лев,без гречки заснути невзмозі,
Лисиці та вовки безсилі,неспіймають здобич,
Лише борсук запасся, навозивши собі на возі-
Купець- хомяк, хоче продати дорожче!

В лісових телепузиків,одна проблема:"Де гречка?"-
Зайці та миші кричать:"Гречка наш другий хліб!"
В адміністрації лісу "конкретна суперечка"-
Вже пропонують:"Треба торгашів "мочити" всіх!"

Опозиційні звірі волають:"Ви задрали гречкомором!"-
Треба в сусідньому лісі мерщій купувати,
Пташки на деревах разом , заспівали хором:
"Не буде гречки,що ми будемо клювати!?"

Петух, вибрався на галявину й до юрби волає:
"Я, точно знаю,що гречка вже всюди пропадає,
Мовчати не буду,продали в сусідні ліси,точно знаю!"-
А , старі кози згадують:"Колись в засіках було безкраю".

Пропажа гречки,наробила турботи мешканцям лісу,-
Медведі й кабани хвилюються:"Капець"-де гречку взяти!?"-
Тут голос з неба:"Посійте гречку прибравши поля від хмизу!-
По закону живіть, та і совість треба, людську мати."