Дощ

Ерёмин Валерий Алексеевич



Закриває   хмара  сонце
Тягне густо срібну нитку.
Дощ  постукав у віконце
Вибива   дрібну  чечітку.
Заходивсь  - Іде   стіною
Ближче, ближче підступає.
Та  уже  шумить   рікою
Наступає,    наступає.
На даху розтанцювався
Наче коником стрибає.
Навіжений  розгулявся
Вибиває,   вибиває.
Розходився, розгулявся
Все намоче, всіх розчеше.
Де це  він  такий  узявся
Так  І  чеше,так  І  чеше.
Та вже небо прояснилось
Хмару   сонце      проганяє.
Від дощу  причепурилось
Так І сяє, так і сяє.
Встала райдуга  дугою    
Розмальована, як  пава.   
Дощ іде  вже  за горою
Для  дощу  нова  забава.
      
       
         .