Валерий Калмыков Iмпровiзацiя на тeму старого млин

Лэвко Лозовый
1.

сидить у суччі  сич старий
йому болить  його утома
але тримає підсвідомо
те кляте тіло
що тремтить

йому біда
та все дарма
навкруги нікого нема

біда

2.
білих снів розквітає  імла
біле світло згорає дотла
то є ми
то з-за лісу дими
то є дивне у темряві щось
що існує
але не збулось
владарює північна доба
кожному свій час
кожному свій мур
кожному свій устав
хтось там падає
вже впав
завтра впадеш ти

3.
десь маленький дзвіночок дзвенить
біла мавка у кущах тремтить
я є щастя я сон я буття
я є радість я є життя
назавжди назавжди назавжди
тільки ти тільки ти тільки ти

відчепись
щезни геть
відійди

зарипіло у дверях кільце
з чортирию  з»явилось  лице
хтось танцює в духм»яності  трав
хтось сьогодні не пив і не спав

4.
завтра буде все інакше
завтра буде день гарячий
час йому прийде
але зараз ніч таємна
різнобарвна і богемна
снить

вітер змахи крил білявих
сто амурів на галяві напинають тятиву
сотня мавок упадає на траву
місяць сіє синизну
бродять запахи солодкі
літні ніченьки короткі
хвилювання настає
і до грудей пристає
перстем  манить
тягне долу
зірку з неба
злу і голу

крізь свистіння цвіркунів
крізь шурхання гострих трав
чутно шепіт
назавжди
ні
пусти мене пусти

на Чумацькому шляху
зірка плаче наверху
тінь та тінь
хрест
Sine Amor vita
nulla est

5.
розсипаються дзвони по теплим слідам
тих що йдуть до води
тих що світяться тілом духм»яним
кожен слід конче злий
кожен слід млосний змій
кожен слід я твоя ти мій

десь за річкою гавкіт
чутно тупіт копит
хтось кохає не спить
хтось вбиває не спить

вибігають гурбою з води
феї що неземної цноти

тільки ти тільки ти тільки ти
а на ганку млинар
очі чорні не може звести

6.
безтурботність впала з неба
крила ластівок поснули
ходять сонні мавки кругом вздовж некошених лугів
тільки тихий-тихий дзвоник
тихо-тихо ніжним дзвоном
тихо-тихо чистим дзвоном
щось  співає у кущах

білий перст  лиця торкнувся
білий кучер зліг на плечі
білий дим у темній ночі
на галуззі білий цвіт
бродять запахи зітхання
серед місячного сяйва
бродять мавки як сновиди на хитявому  містку
тільки чути десь дзвіночок
тихий лагідний дзвіночок
теплий крихітний дзвіночок
де-не-де


http://www.stihi.ru/2010/05/21/1155