Туган якларымны сагындым

Ямалеев Марс
 

               

 Сагнуларым туган якларымны
 Эйтеп бетермэслек хич чиксез ,
 Хэр мизгелнен,  уткэннэрен саныйм
 Сагындым шул инде  озлексез.

 Сагындым мин яшел болыннарын ,
 Тезлеп киткэн зэн,гэр куллэрен ,
 Сагындым мин Тарлау урманнарын ,
 Ишморатнын,  текэ  тауларын ,

 Салмак кына аккан Димескэйне ,
 Бодрэ булган яшел талларын ,
 Иртэ тан,да коту тавышларын ,
 Жэй аенда сабан туйларын.

 Сагындым мин туган авылымнын,
 Иртэн ян,гыраган азанын.
 Сузлып киткэн иртэ томаннарда ,
 Ашкынып мин сина кайтырмын.   
                (23,06,2008г.)