Наступа Новий Рик

Савченко Сергий
Наступає Новий Рік,
І Только вже йде у ліс.
Щоб ялиночку зірвати,
Днів на десять для утіх.
Ось знайшов він вже ялинку,
І виймає гостру пилку.
Коли чує, щось тріщить,
Толя дума, що робить?
Тут виходить дід Лісничий,
Толю, не роби дурниці!
Толя пилочку сховав,
І додому поплутав.
Сів і дума, що робить?
Треба ж свято зчимсь зустріть,
Коли чує тук, тук, тук.
Толя диветься,
Лісничий вже стоїть біля воріт,
Толя дума, все, капець!
Прийшов лісничий,
Штраф накладати, ще й описувати хату.
Толя вийшов до воріт,
Бачить, ялиночка лежить.
Він узяв її, й поніс,
Ще й дорогою говорить.
Хоч ялиночка і штучна,
За те літ із десять, ще послужить!