Палац за муром...

Надя Чорноморець
    Інститут фізики - Архітектурне

Палац за муром – зрине ненароком,
Пілястри – по блакиті – напівтоном,
А на порталі з різьбленим фронтоном –
Мотиви українського барокко.

Аркади ризалітів – світлооко,
І зелені партер – навкруг – полоном.
Крізь башту й шпиль – мережану корону –
Струмує світло радісним потоком.

А вестибюль – урочисто – в колонах,
І сходи гвинтові цілком резонно
У простір вписані – до верхніх галерей,

Де з куполу в “великому зібранні”
В невпинному святому дивуванні
Спостерігають час Ландау і Ейнштейн.

1998