Зима на цiлу вiчнiсть

Юлия Лещинская
Сніжинка впала на щоку,
Сльозинкою скотилась долі,
Розмивши крапку у рядку
«Ти не повернешся ніколи»...

Застигло літо на очах
І осінь з вітром одлетіла...
І тільки в снах, і тільки в снах
Своїм теплом тебе я гріла...

***
Зима, зима на цілу вічність -
Це дім для тих, хто без притулку.
Калейдоскоп примар у вічі:
Примари щастя й поцілунку...
Зима, зима на цілу вічність
Це дім для тих, хто не вмирає.
Змінився сірий присмерк ніччю -
Тебе немає.
***

Під ліхтарем на жовтий сніг
Злетіла з неба біла птаха,
Здійняла вихор, збила з ніг
Широких крил шаленим змахом.

І серед вічної зими
Я ніби голос твій почула!
І ти почуй і зрозумій:
Я не забула, не забула!..

***
Зима, зима на цілу вічність -
Це дім для тих, хто без притулку.
Калейдоскоп примар у вічі:
Примари щастя й поцілунку...
Зима, зима на цілу вічність
Тебе у мене забирає.
Змінився сірий присмерк ніччю -
Тебе немає...
***