Дiвчинка-зiрочка

Юля Блюсович
Дівчинка-зірочка мала тарілочку
Бачила світ увесь вона в ній
Мріяла бачити в ньому і місяця
Батечком був він зірочці тій.

Але дивитися дівчинці-зірочці
Не у тарілочку треба було
Зовсім близенько знаходився місяць
Діток він грів свОїм теплом.

В своїй тарілочці дівчинка-зірочка
Бачила діток, що спали вночі
Мати читала казочки діточкам
Та, мама зірочки спала вночі

КАзки ніколи не чула ще зірочка
Сонечко ясне - це матір її
І як приходив час вже до ніченьки
Мати зникала із неба тоді.

Так не любила вже зірочка нічки
Мрія у неї велика була
Щоб, хоч разок, та дівчинка-зірочка
Промінь відчула мами тепла

Мрії тій збутись, мабУть, не судилось
Але в житті все можливо таки.
Може це було, а може й наснилось,
Зірочці сонце читало казки.

15.02.2011