Девичья судьба. укр. язык

Пётр Лавренчук
Дівоча доля.

Пісня лине:ніжна, журавлина:
Над дібровою по джерельній воді,
Засумувала біля криниці дівчина-
Відлітають у Вирій роки молоді.

Розпустила гарну дівочу косу,-
Вмочила її трохи у воді,
Щастя в долі,вона просить-
Щоб принесли білі журавлі.

Вже й гадала на Андрія,
Та журбі та смутку досить,
Тихо вітерець, в гаю, повіє-
Він їй пригладить русі коси.

Вона парубка свого зустріне,-
Бусел принесе,на поріг малятко,
На весіллі вінок,від себе кине,-
Щоб, вхопили щастя інші молодята!