Прохання

Тамара Гордиенко
             ,,Сьогодні  в  Києві  на вулицях  і  в  парках  було  знайдено  5  немовлят.
             Трьом  із  них  допомога  спізнилась…”
                25  січня 2011року.Теленовини.

Чомусь  так  холодно  і  скрізь  сліпучо-біло,
Це,  мабуть,  називається  зима?
І  ручки ,й  ніжки  в  мене  змерзли , задубіли,
Ніхто  не  гріє  і  не  обійма.

Сьогодні  на  снігу  нас  п’ятеро  лежало,
Вже  трьох  накрила  сніжна  круговерть.
І  теплим  словом  ,,мама”  так  і  не  назвали
Ту , що  дала  життя  , а  потім  смерть.

Мені  так  хочеться  дізнатись , мамо , хто  ти,
Чи  кароока , а  чи  синь  в  очах,
Яким  ім’ям  мене  хотіла  ти  назвати,
І  чи  зустріну  я  тебе  на  небесах…

Якщо  я  виживу ,то  осоружну  зиму
Зненавиджу  навіки : вітер  злий
Мій  крик  стихаючий  вбива . Я  кличу  маму:
,,Вернись , візьми  мене , я  ще  живий…”