Emily Dickinson, 1075, The Sky is low

Михаил Абрамов
Тучи, как саван, в небе висят,
Кружатся снега мухи.
Спорят, где падать, на двор или в грязь,
Где им лишиться духа.

Ветер обиженный воет весь день,
И у него проблемы.
Вот и природа подобна нам всем,
Если без диадемы.


1075

The Sky is low -- the Clouds are mean.
A Travelling Flake of Snow
Across a Barn or through a Rut
Debates if it will go --

A Narrow Wind complains all Day
How some one treated him
Nature, like Us, is sometimes caught
Without her Diadem.