Лiстасед Алесь Пiсарык

Стихи На Заказ Кудласевич
       

                Срэбнай ніццю
                Між голля прадзецца
                Павуціна.
                Асенні клавір
                Адгукнуўся ў зажураным сэрцы:
                Дзе ні глянь -
                Лстапад, ліставір.
                Алесь Пісарык

Сэрца ніцма
На голле кладзецца.
Павуцінай
Іграе клавір.
І пад музыку восені здэцца,
Што танцуе кругом ліставір...

Лістаскок, лісталёт,
Лістапоўзень.
Залісцела зямля -
Храство!
Лістабегам залістаны поўдзень
Лістаседам асеў
На сяло.