ЧОМУ?..

Ирина Нетреба
 Чому так сумно восени мені?

Чому ласкаве серце крає туга?

Навіщо мариться тобою уві сні,

Чому в житті тебе не маю другом?..

 

Чому ми не зустрілись навесні?

Чому наш шлях заслала зимна хуга?

Навіщо мріється про тебе і у сні?

Чому тепер тебе не маю другом?

 

Чому без тебе плинуть довгі дні?

Чому не звеш мене  з собою вдруге?

Навіщо бачуся з тобою лиш у сні?

Чом назавжди тебе не маю другом?

 

Чом не для мене квіти запашні?

Чом не вмирає в серці ніжна туга?

Навіщо ти зі мною тільки в сні?

Чом не мене ти маєш поряд другом?..