Fasnacht у Констанцi

Надя Чорноморець
Fasnacht у Констанцi – i вже Umzug-oм
Спiшать усi прокинутись вiд снiв.
На вулицях – не величальний спiв –
Виття,бiй барабанний, мiднi труби.

На фестиваль! Коли на повнi груди
Лунає «ho narro» з усiх бокiв.
Пiвнiв колони, жабок та кротiв,
Пiратiв гвалт, гурти чудовиськ грубих.

Кавалеристи на конях буланих,
Гучне iз ласом пастухiв змагання,
Хiд барабанниць, ветеранiв стрiй.

Замiсить понедiлок здобне тiсто.
Осяде попiл в середу на мiсто.
I новi буднi розпочнуть сувiй…