Есть в жизни смысл

Ибрагимов Лёма
 
(подстрочник с чеченского)

Ца кхетахь а,
Не понимаю,
Теша со –
Но убежден –
МаьIне ду дахар!
Есть в жизни смысл.

Цавашахь а,
Не ценя,
Веша со –
Ценю –
Iа а дуьсу Iахар.
Средь зимы бывает лето.

Ца хьега
Тружусь,
Хьоьгу ас
Чтобы
ВалахIоьттина къа.
Не завидовать.

Ца кхера
Боюсь греха,
Кхоьру со
Чтобы его
Латорна айса къа.
Не бояться.

Ца ваьлла а
Ни за что
Ца лаьа
Не хочу
Дуьненна хьехарш дан.
Давать миру советы.

Лаьтта тIехь
Или быть причиной
Цхьа адам
Грусти /горя, страданий/
Суо бахьнехь гIийла ган.
Хотя бы одного человека на этой земле.