Не буду, не хочу!

Наталия Головко
Хвилюється зранку велика родина
За брата, онука, племінника, сина.
«Сергійко, прокинься», - сестричка шепоче
І чує: «Не хочу, не буду, не хочу»!

Заглянула мама: «Ну, що ти, мій любий!
Вмиватися треба, почистити зуби».
А хлопчик з-під ковдри уперто бурмоче:
«Не буду, не хочу, не буду, не хочу!»

Благає онука бабуся старенька :
«Зварилася каша  тепленька, смачненька!»
А він усе в ліжку  заплющує очі:
«Не буду, не хочу, не буду, не хочу!»

Стоїть на порозі здивований тато:
«Рибалко,  а речі хто  буде збирати,
Мені  допоможе швиденько, охоче,
Чи може ти їхати з дідом  не хочешь?»

Як бджілка «літає» Сергій біля хати,
Вже вмився, сів кашу свою доїдати
І каже бабусі :«Я скоро приїду.
Ти звариш нам юшку смачну до обіду?»