Дарунки свiту

Петро Керанчук
Лиш тільки в світ з’являється дитина,
Як він дарує їй життя земне.
І  матір подарує, Батьківщину,
І мову рідну їй в уста вдихне.

Підхопить долю на могутні крила
І  в далечінь, мов пір’я понесе.
 В її здобутках будуть розум, сила,
Та ці дарунки світу над усе.

Ніхто їх не відділить від людини,
Навіть  злодій що ограбує до гроша.
Бо не подільні мова й Батьківщина,
Як неподільні тіло і душа.