Подiльськi Товтри

Надя Чорноморець
Подільські Товтри – у хвилястих рухах –
Тортонських рифів різнобарвні грона.
І бовваніє зрідка охорона –
В химерних з черепашок капелюхах.

Задивлена Сливова в Совий яр,
У Студеничний морок крутосхилів,
Де між дубів-грабів і верб похилих
Орхідне зілля навіває чар.

“Молочний Камінь”, “Темник”, “Теремець”…
Полин і звіробій, буркун, чебрець –
Медовим вітром повняться простори…

Лелека над Дністром повільно лине,
Мов світлі душі давнішньої днини
Відвідують величні Медобори…

2008